Хората зад Лаванда

Здравейте, ние сме Бойко и Силвана от Лаванда!

Когато през 2005 г. се озовахме в с. Ковачевица, нямахме представа, че неговата магия ще ни плени така, че да преначертаем семейните и бизнес планове и година по-късно ще имаме ясна цел – да направим различна къща за гости в закътаното Родопско селце.

Заредени с романтична нагласа се захванахме със строеж на автентична българска къща от камък, глина, дялани греди и покрив от тикли. Опитът ни беше доста бурен и често усещахме, че тази „лъжица е голяма за нашата уста“.

И така през 2007г., решени да сме в близост до строежа, наехме  малко кафене в съседство. Вдъхновени от живота ни в Англия и Мексико, там сервирахме начос, шоколадови мъфини, тирамису, коктейли “Маргарита”, “Мохито” и вино „Шабли“ за всички, които търсеха по-алтернативно изживяване в традиционното село.

Отне ни 4 години да преобразим строежа в една съвременна, но традиционна Лаванда и така през 2011 г. реализирахме мечтата си за красиво място, където автентичната Българска архитектура се комбинира в отлична хармония с модерно настаняване. От тогава до сега извървяхме дълъг път, който не винаги ухаеше на лавандула. Важното е, че вече сме поне 10 пъти по-уверени, че Лаванда е нашия начин да споделим опита си и да пренесем гостите в нашия лавандулов свят близо до природата със стойностна храна, хармония и уют.

Това ни дава заряд да продължим с развитието на Лаванда и след като успяхме да купим два съседни имота и разбира се, въпросното кафенето, продължаваме да мечтаем и работим, за устойчиво разрастване.

През април 2023г. Лаванда се трансформира от Bed&Breakfast в Restaurant with Rooms, където нашето сезонно меню с фокус върху чисти и пресни продукти ще бъде достъпно и за гости извън къщата.

Наш партньор в това приключение е Виктор Пенев – един от пионерите на българския интернет, съосновател на най-голямата българска интернет компания Нет Инфо.БГ и в момента развиващ високотехнологична платформа за здравословно хранене Edamam.

Какво казват за нас?

Тук можете да намерите част от отзиви за нас. Освен тези публикации, още мнения за Лаванда можете, да прочетете в Tripadvisor, Booking.com, Google и Facebook.

0 +
Доволни клиента тази година