Хората зад Лаванда

Здравейте, ние сме Бойко и Силвана от Лаванда!

Когато през 2005 г. се озовахме в село Ковачевица, нямахме представа, че неговата магия ще ни плени така, че да преначертаем семейните и бизнес планове и година по-късно ще имаме ясна цел – да направим специална къща за гости в закътаното Родопско селце.

Заредени с романтична нагласа се захванахме със строеж на автентична българска къща от камък, глина, дялани греди и покрив от тикли. Опитът ни беше доста бурен и често усещахме, че тази „лъжица е голяма за нашата уста“. Отне ни 4 години да преобразим строежа в една съвременна, но традиционна Лаванда и така през 2011 г. реализирахме мечтата си за красиво място, където автентичната Българска архитектура се комбинира в отлична хармония с модерно настаняване. От тогава до сега извървяхме дълъг път, който не винаги ухаеше на лавандула. Важното е, че вече сме поне 10 пъти по-уверени, че Лаванда е нашия начин да споделим опита си и да пренесем гостите в нашия лавандулов свят близо до природата със стойностна храна, хармония и уют.

Това ни дава заряд да продължим с развитието на Лаванда и след като успяхме да купим два съседни имота и ресторанта, продължаваме да мечтаем и работим, за устойчиво разрастване.

През юни 2023г. Лаванда се трансформира от Bed&Breakfast в Restaurant with Rooms, където нашето сезонно меню с фокус върху чисти и пресни продукти е достъпно и за гости извън къщата. С био зеленчукова градина и кошери с родопски пчели допълваме концепцията за качествена храна и зареждащо преживяване на село.

Най-новият ни проект е за ценители, които искат да притежават имот в Ковачевица, построен в автентичен стил и завършен с модерни технологии в хармония с природата. Апартамент на село с оптимален комфорт и удобство, без задължения по поддръжката на имота. Повече за проекта ТУК

Наш партньор в Лаванда е Виктор Пенев – един от пионерите на българския интернет, съосновател на най-голямата българска интернет компания Нет Инфо.БГ и в момента развиващ високотехнологична платформа за здравословно хранене Edamam.

Какво казват за нас?

Тук можете да намерите част от отзиви за нас. Освен тези публикации, още мнения за Лаванда можете, да прочетете в Tripadvisor, Booking.com, Google и Facebook.

0 +
Доволни клиента тази година