Как да ни намерите

Моля, имайте в предвид, че до Ковачевица се стига само от Гоце Делчев или през Гърмен и Огняново. Планинският път през Сърница е в много лошо състояние! 

Ковачевица се намира на 64 км от Банско. Отсечката се взима за около един час. От Банско продължавате в посока Гоце Делчев, съветваме ви да минете през Гоце Делчев, а не през Огняново тъй като пътят е по-добър. Разстоянието от Гоце Делчев до Ковачевица е 24 км. На влизане в Гоце Делчев има кръгово, на което трябва да вземете левия изход за Ковачевица. След няколко километра ще видите табела за Гърмен и Ковачевица и трябва да се отбиете от главния път в ляво. След това карате направо, докато не видите табела за Ковачевица, отбивката се пада в дясно. От там вече пътят е само един и, след като преминете през Лещен и Горно Дряново, ще пристигнете в Ковачевица.

Ако ползвате GPS това са нашите координати: N 41.41.158 E 023.49.446

Lavanda Bed&Breakfast се намира в долната част на село Ковачевица. До къщата се стига с кола, но пътят е с калдъръмена настилка, която на някои места е разбита. Уличката е проходима с кола, но все пак има няколко участъка, на които става много тясна. Препоръчваме ви да паркирате колата си на главната улица в селото и да слезете първоначално пеш. След като видите пътя, може да прецените дали искате да свалите багажа с колата си до долу. Разстоянието от центъра на Ковачевица до къща Лаванда е не повече от 10 мин. пеш. В близост до къщата местата за паркиране са ограничени и не можем да ви гарантираме свободно място за паркинг.

След като влезнете в селото, продължавате по главната улица направо, минавате основното училище "Йорже Димитров" от ляво, кръчма "Синия вир" от дясно и продължавате направо, докато не видите две разклонения на главната улица – на ляво и дясно. От дясната страна пътят леко се изкачва и има табели за кръчма "При братята" (The Pub), а от ляво ще видите една дървена пейка и каменна чешма.
Вие трябва да слезете по лявото разклонение, което се спуска надолу. Ще минете през “Базотева къща” и продължавате да се спускате надолу и в дясно по главната уличка. Ще стигнете до един тесен участък пред “Мелчината къща”, след което ще излезете на едно малко площадче с още една каменна чешма. Продължавате отново надолу, от ляво ще видите малко тунелче между 2 къщи и надпис „Човек не живее само с хляб”, през което не минавате, а продължавате надолу. След това ще стигнете до участък на пътя с 4 къщи една до друга, които се падат от ляво, а от дясно има зид и малки градини. Продължавате направо и надолу и от ляво ще видите къщата на писателя Георги Данаилов с емблематичният каменен Самбернар. Следва леко спускане и ще се озовете на малко площадче на което има 2 улички на ляво и на дясно. На площадчето можете да спрете и да обърнете колата си, а дясната уличка ще ви отведе до портата на Lavanda Bed&Breakfast. След като разтоварите багажа си, ако има възможност, можете да паркирате наоколо, ако няма свободни места, ще трябва да паркирате на главната улица в центъра на селото.